Make Slovenian Cucumber Salad

9 Jan

Special thanks to Bob Schneiger for introducing me to what has swiftly become one of my favorite foods.

Some things I love: cucumbers, sour cream, red pepper, onion, garlic, salt, pepper, paprika.  Oh my, it JUST SO HAPPENS that this little list is identical to the ingredients list for Slovenian cucumber salad.  This is a “salad” like in the way that jello salad is a salad– it’s cold and it has some roughage in it.  I usually prefer my salads to contain leafy greens and not be slathered in cream, but for this salad I make an exception.  It’s creamy and garlicky and spicy and fresh, and I can only make it every so often because I promptly eat the entire recipe upon completing it.

Slovenian Cucumber Salad (adapted from Bob Schneiger’s Famous Recipe)

  • 2 cucumbers, peeled, seeded and chopped
  • 1 red pepper, seeded and chopped
  • 2 large garlic cloves, finely chopped
  • 1/4 onion, chopped
  • 1/2 cup sour cream
  • salt and pepper to taste
  • paprika to taste (I prefer smoked paprika to add a little heat)

Combine all ingredients and stir.

For more recipes like this one, check out the Domesticity Page.

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One Response to “Make Slovenian Cucumber Salad”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salade de concombre slovène (Slovénie) - La Tendresse En Cuisine - January 1, 2018

    […] Voici une salade de concombre slovène toute simple et rapide à réaliser pourvu qu’on ait de la crème sûre ou crème aigre. On voit souvent cette crème utilisée dans les cuisines d’Europe de l’Est et elle est difficile à trouver en France. Alors souvent dans les recettes on peut voir qu’on la remplace de la crème fraîche avec quelques gouttes de jus de citron, au pire vous faite comme ça si vous n’avez pas le temps, ou vous remplacez la crème fraîche et le citron par un yaourt grec. Mais sinon la crème sûre est ultra simple à faire, vous mettez une cuillère à soupe de yaourt nature dans un pot de crème fraîche « normal » et vous mélangez, vous laisser ensuite dans le réfrigérateur et au bout d’une semaine vous avez une crème aigre telle qu’elle doit être, c’est à dire fermentée et non acidulée par le jus de citron. Si vous cherchez des recettes de salades de concombre en voici d’autres ici. […]

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